Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Microsoft skal øke sikkerheten på nettet

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Mandag 13. okt. 2003

Microsoft-sjef Steve Ballmer offentliggjorde i forrige uke et sett med tiltak som skal gjøre det tryggere for deg og meg å surfe på Internett. Først og fremst er dette et svar på de mange sikkerhetshull som har blitt oppdaget i MS Windows, Internet Explorer, MS Outlook og andre Microsoft-produkter.

Tiltakene blir iverksatt fortløpende i løpet av de nærmeste månedene og får betydning for hele Microsoft-organisasjonen og alle Microsofts produkter. Sikkerhetsteknologi skal bli enklere å installere og bruke. Samtidig oppgraderes sikkerheten i Microsofts eksisterende og fremtidige programvare ytterligere.

Tiltakene Microsoft nå iverksetter inkluderer blant annet:

 • Program for global opplæring: Microsoft kommer til å tilby norske og internasjonale kunder kurs i sikkerhet og installasjon og bruk av sikkerhetsløsninger.
 • I løpet av første halvår 2004 vil Microsoft tilby Windows XP-brukere en løsning som sikrer PC-ens forsvarsverk, selv om de siste oppdateringene ikke er installert. Brukere kan laste ned dette gratis fra Internett. Ytterligere vil forbedringene i Windows XP inneholde:
  • Forbedringer i den innebygde brannmuren
  • Forbedret og sikrere håndtering av vedlegg til e-post
  • Automatisk nedstengning av Internet Explorer i tilfeller hvor ormer som Blaster og Slammer truer sikkerheten
  • Beskyttelsesløsninger mot virus som spres via e-post
  • Rutiner som hjelper til med å unngå at maskinen automatisk laster ned skadelig programvare fra internett.
 • I fremtiden vil Microsofts programvare bli levert som standard med alle sikkerhetsfunksjoner på høyeste beredskapsnivå. Det vil si at brukeren selv aktivt må velge å skru av sikkerhetsfunksjoner dersom dette skulle være ønskelig
 • Nye forenklet og mer effektive feilrettingsprosedyrer for bedrifter, slik at de enklere og mer effektivt kan trygge sine IT-systemer. Første leveranse skal skje første halvår 2004 (Software Update Services 2,0).

I tillegg vil Microsoft gå i bresjen for rettslig forfølging av dem som skriver dataprogrammer i den hensikt å ødelegge andres datamaskiner og IT-systemer.


 

 Tips en venn om denne saken!
   
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.