Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Tidobling av nettangrep på ett år. Telenor reagerer.

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Tirsdag 14. okt. 2003

Telenor overvåker angrep og forsøk på snoking i en rekke norske nettverk. Antall tilfeller har økt dramatisk måned for måned. Samtidig har spam og virus-mail også økt voldsomt.

Telenor tar på vegne av sine kunder ansvar for å bremse på forsøplingen av Internett. Denne høsten ønsker Telenor å posisjonerere seg som en ledende leverandør av IT-sikkerhet til både barn, resten av familien og bedriftsmarkedet.

Stikkord er barnesikkert Internett med Kidsurf, virusfilter for alle Telenors Frisurf og Online-abonnenter og en rekke nye sikkerhetstjenester tilpasset bedriftsmarkedet.

Tall fra Telenors overvåking av Internett viser at antallet innbruddsforsøk fra virus-ormer over Internett er ti-doblet bare siden januar i år. Over 100 millioner e-poster blir sendt i Norge hver uke, Telenor alene formidler over 25 millioner e-poster i uken. Tallet i 1997 var 664.577. Samtidig er det et faktum at fra én til to prosent av alle e-poster inneholder virus, og at 95 prosent av alle virus-ormer blir sendt som vedlegg over Internett. Uønsket søppel-post, eller spam, har eksplodert i 2003. For de som ikke beskytter seg, er i gjennomsnitt 30 prosent av alle meldinger uønskede.

Telenors privatkunder vil derfor denne høsten få installert virusfilter som standard i alle Online-abonnement. Også Telenors Frisurf-kunder vil gjennom en nylig inngått avtale med Norman ASA ha antivirus inkludert. Videre tilbyr Telenor spam-filtre for 29 kroner måneden som fjerner over 90 prosent av all uønsket e-post. Og for barnefamilier tilbyr Telenor nye Kidsurf, hvor foreldrene har kontroll over hva barna skal få tilgang til på Internett.

I bedriftsmarkedet tilbyr Telenor et total-ansvar for bedriftenes IT-sikkerhet. Stikkord her er spam- og virusfilter for bedrifter, avanserte brannmurer, dobbel Internett-tilgang, og 24 timers innbruddsalarm med varsling av nøkkelpersonell. Samtidig tilbyr Telenor bedriftens medarbeidere full tilgang til bedriftens interne nettverk over Internett både på reise og fra hjemmekontor.

"Vi er overbevist om at IT-sikkerhet om kort tid vil bli satt på bedriftenes strategiske agenda. For våre bedriftskunder er intern og ekstern kommunikasjon over internett virksomhetskritisk. Derfor ønsker vi å ta posisjonen som en ledende leverandør av sikkerhetsløsninger til næringslivet," sier divisjonsdirektør Anders Hauglie-Hanssen i Divisjon Bedriftskommunikasjon.


 

 Tips en venn om denne saken!
   
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.