Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Nye sikkerhetshull oppdaget. Hold din PC automatisk oppdatert!

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Torsdag 16. okt. 2003

Nye sikkerhetshull i Windows, Internet Explorer og andre Microsoft-produkter oppstår så ofte at du må sørge for at din PC blir automatisk oppdatert til enhver tid hvis du skal være noenlunde trygg.

Helt trygg er du naturligvis ikke likevel, ettersom det alltid finnes hull som ikke er allment kjent. Men selv om Microsoft overhode ikke har klart å lage et tilfredsstillende trygt system, skal Microsoft i alle fall ha anerkjennelse for å være raskt ute med sikkerhetsoppdateringer straks hull blir kjent.

Microsoft kom nettopp ut med nye sikkerhetsoppdateringer som tetter flere sikkerhetshull i Windows. Er du interessert i å installere oppdateringene, kan du gå til Windows Update. Problemet er at det stadig oppdages nye sikkerhetshull, så ofte at det knapt blir sett på som en nyhet når det skjer. Ofte skriver heller ikke media noe særlig om det, nettopp fordi det ikke lenger er noen stor nyhet.

Heldigvis har Microsoft laget en løsning som gjør at din PC automatisk kan laste ned og installere nye oppdateringer straks de kommer. Løsningen virker for Windows XP, ME, 2000, NT Server 4.0 og Windows Server 2003. Windows 95/98 og Windows NT Workstation 4.0 har dessverre ikke støtte for dette.

Slik holder du din PC automatisk oppdatert til enhver tid:

Åpne dialogboksen Systemegenskaper. Dette gjør du ved å klikke på Start-knappen i Windows, velge Min Datamaskin - Kontrollpanel - System. Klikk deretter på skillearket Automatiske oppdateringer. Slik ser da dialogboksen ut i Windows XP:

Sett kryss ved Hold datamaskinen oppdatert.... Velg en av de tre mulige innstillingene nedenfor. Klikk OK.

Når du har gjort dette, vil du få beskjed om oppdateringer etterhvert som de kommer. Beskjeden ser du på oppgavelinjen, nederst til høyre, der hvor klokken til Windows er. Du blir sannsynligvis imponert over hvor ofte nye hull blir oppdaget, som gjør inntrengere i stand til å ta over maskinen din. Men da har du i alle fall et sikrere system.

Vær obs. på at du ikke må gjøre dette på en PC på arbeidsplassen din som er knyttet opp mot et nettverk. Det er da systemansvarlig som skal sørge for at nettverket holdes oppdatert. Dette er for hjemmebrukere og PC-er som ikke står i et lokalt nettverk.

Relevante nyheter:

 • Tidobling av nettangrep på ett år. Telenor reagerer.
 • Microsoft skal øke sikkerheten på nettet
   
   Tips en venn om denne saken!
     
 •  
  Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.