Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

En reise i rommet

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Torsdag 8. jan. 2004

Gratis skjermbeskytter tar deg med på en fabelaktig reise gjennom solsystemet der du får se planeter og måner.

Installer denne skjermbeskytteren, len deg tilbake i stolen og nyt reisen. Det er en sol-system-simulator. Posisjonen og rotasjonen til hver enkelt av planetene og deres måner er til enhver tid korrekt i forhold til dagens dato og klokkeslett, dvs. datoen og klokkeslettet på din PC. Hvis du f.eks. starter skjermbeskytteren om natten om vinteren, vil du se (når du passerer jorden) at det er mørkt i Europa og Afrika mens det er lyst på den andre siden av planeten. Videre vil du se at solen skinner på sydpolen og ikke på nordpolen (vinter). Det samme gjelder avstanden til de andre planetene, deres posisjon i forhold til jorden, solen og resten av solsystemet. Alt vises slik det er i øyeblikket.

Siden planetene og månene stadig roterer og flytter på seg, blir reisen gjennom solsystemet forskjellig hver gang. Om ønskelig kan du jo også jukse litt, ved å endre på datoen og klokkeslettet til PC-en.

Her er vi på veg forbi en av Jupiters måner, Europa (månen heter Europa og må ikke forveksles med kontinentet vi bor på). Jupiter er til venstre. Du ser den velkjente flekken på Jupiter, som skyldes en enorm storm.

Skjermbeskytteren er laget av Mike Smithwick, og den er rett og slett bra. Du kan laste den ned direkte fra PC.no. Det er en fil på 7,8 MB. Filen er kontrollert for virus med Norton AntiVirus.

For å installere skjermbeskytteren, dobbeltklikker du ganske enkelt på filen. For å ta en reise, kan du teste skjermspareren ved å høyreklikke et vilkårlig sted på desktoppen (utenom ikonene på skrivebordet) og velge "Egenskaper".

Deretter klikker du på skillearket "Skjermbeskytter" og velger skjermbeskytteren som heter "Distant Suns Screen Saver" eller "ds_flyer". For ordens skyld; Du skal ikke velge "En reise i verdensrommet", da dette er en av de ordinære, enkle skjermbeskytterne som følger med Windows. Klikk på knappen "Forhåndsvisning" for å reise umiddelbart.

Last ned: ds_ss_install.exe (8 MB)
 

 Tips en venn om denne saken!
   
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.