Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

De beste kameraene i 2005

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Onsdag 27. april 2005

Technical Image Press Association (TIPA) har kåret de beste digitalkameraene i 2005.

31 fotomagasiner fra 12 europeiske land er medlemmer i TIPA. Ingen skandinaviske magasiner er med. Magasinene som er med i TIPA er uavhengige foretak som ikke er knyttet til produsenter eller forhandlere av fotoprodukter. En gang i året kommer TIPA-medlemmene sammen og stemmer over hvilke kamera og fotoprodukter som er de beste.

TIPA har kåret beste digitalkamera i følgende kategorier:

 • Speilrefleks for begynnere
 • Speilrefleks for viderekomne
 • Speilrefleks for profesjonelle
 • Ultrakompakt
 • Kompakt
 • Superzoom
 • Prestisje
 • Innovativt design

  Litt om hva begrepene innebærer
  Et speilreflekskamera er et kamera hvor du ser gjennom samme linse som bilde tas gjennom. Dette er mulig takket være speil og prismer inne i kameraet.

  Ultrakompakt og kompakt er det motsatte av speilrefleks, dvs. at du ikke ser gjennom selve kameralinsen, men gjennom en annen linse. Det går for å være billigere og mindre bra enn speilrefleks fordi du ikke kan se direkte hvordan bildet vil bli. Ellers ligger det jo i navnet at et kompaktkamera er mindre, og ultrakompakt betyr et ekstra lite eller ekstra tynt kamera.

  Prestisje er en artig kategori. Det er morsomt å se hvilket kamera som har vunnet denne og hvorfor eieren av et slikt kamera kan vende nesen litt opp. I kategorien Innovativt design skal kameraet være stilig og ha et design som preges av nyskapning.

  Her er vinnerne og årsaken til at de vant:
   

  Vinner i kategorien Best speilreflekskamera for begynnere:

  Canon EOS 350D

  Med 8 megapiksel CMOS bildebrikke og Digic II bildeprosessor er dette både et sterkt og kompakt digitalt speilreflekskamera, og det har en attraktiv prislapp. Det er lett å bruke og inneholder den nyeste teknologien fra Canons proff-serie. Lukkerhastighet og andre finesser kan styres både automatisk og manuelt slik at nybegynnere kan utvikle sine ferdigheter. Kameraet er kompatibelt med alle EF og EF-S linser fra Canon, noe som gir brukeren gode valgmuligheter når det gjelder optikk.
   

  Vinner i kategorien Best speilreflekskamera for viderekomne:

  Fujifilm FinePix S3 Pro

  Den nye super CCD SR II bildebrikken har totalt 12,34 megapiksler. Kameraets bildeteknikk sørger for bilder med fremragende høyoppløselige detaljer. Kameraet veier bare det halve av profesjonelle speilreflekskameraer og er svært konkurransedyktig til bruk på stativ og i studio.
   

  Vinner i kategorien Best speilreflekskamera for profesjonelle:

  Canon EOS-1 DS Mark II

  Dette kameraet er årets virkelige sensasjon. Ved å produsere bildefiler på opp til 16,7 Mp har kameraet hevet digital fotografering til et nytt nivå. Ikke bare gjør kameraet det mulig å skrive ut bilder i størrelse 90 x 60 cm, fotografene kan også trygt skjære ut og bruke deler av et bilde uten å måtte gå ned i kvalitet. Brennviddene til linsene er helt lik de som brukes til 35 mm analoge speilreflekskameraer. Dette er en stor fordel ved bruk av vidvinkellinser. Bildeprosesseringen er også den aller beste og gir utmerket detaljrikhet, opp til minst ISO 800.
   

  Vinner i kategorien Beste digitale ultrakompakte kamera:

  Sony Cyber-shot T7
  På tross av den minimale størrelsen har dette geniale kameraet mange gode egenskaper, som f.eks. 3 x optisk zoom. En annen viktig finesse er LCD-skjermens antirefleks som gjør det bedre å se bildet da det ikke blir forstyrret av reflektert lys. For kombinasjonen av innovativt design og betydningsfulle egenskaper får Sony prisen for beste ultrakompakte digitalkamera 2005.
   

  Vinner i kategorien Beste digitale kompaktkamera:

  Nikon COOLPIX 7900
  Kameraet har en rekke nye egenskaper som gjør det til det beste digitale kompaktkameraet i 2005. D-Lighting-funksjonen gjør mørke deler av et bilde lysere og mer detaljert, samtidig som de lysere områdene beholdes uforandret. En egen funksjon oppdager og korrigerer automatisk rød øyerefleks ved blitsfotografering. Den mest interessante nyheten er likevel ansiktsfokus, som automatisk oppdager et menneskelig ansikt i motivet og stiller inn riktig fokus.
   

  Vinner i kategorien Beste digitale superzoom kamera:

  Panasonic Lumix DMC-FZ20

  Kameraet har en imponerende 12 x optisk zoom (tilsvarer 36 - 432 mm på et 35 mm analogt kamera) med en rask f/2.8 blenderåpning. Takket være den effektive optiske bildestabilisatoren kan man zoome helt inn mens man tar håndholdte bilder, noe som gjør dette kameraet til et fabelaktig verktøy.
   

  Vinner i kategorien Mest prestisjefylte kamera:

  Epson R-D1

  Dette er verdens første digitalkamera med avstandsmåler. Kameraet har ypperlige egenskaper og ypperlig bildekvalitet og representerer sånn sett det siste og beste i utviklingen, men det kommer i forkledning og ser ut som et klassisk analogt kamera. Med en storartet blanding av klassiske analoge
  finesser og moderne digital teknologi er R-D1 et prestisjefylt kamera som gir dette århundrets fotografer en mulighet til å bruke de berømte Leica linsene fra vår fotografiske arv.
   

  Vinner i kategorien Best innovativt design:

  Olympus µ-mini Digital S

  Under de karakteristiske kurvene og formene skjuler det seg et høyt utviklet kamera med 5 megapiksler. Kameraet er designet av Daisuke Tainake og er en ergonomisk fryd. Det kommer i tre iøynefallende farger; Laguneblått, emaljelakk-sort og champagne. Den 1,8-toms store LCD-skjermen viser skarpe bilder til og med fra 160° vinkel. Kameraet veier bare 115 gram. Det vanntette kamerahuset tåler en skvett, en bonus for utendørs-fotografering.

  Aktuelle linker:

 • Guide til kjøp av digitalkamera
 • Tidligere nyhet: Picasa 2, gratis bildeprogram
 • Tidligere nyhet: Gratis bildebehandlingsprogram fra Adobe
   
   Tips en venn om denne saken!
     
 •  
  Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.