Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

EISA har kåret de beste kameraene

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Tirsdag 16. august 2005

For perioden 2005 - 2006 har EISA kåret seks kamera.

EISA (European Imaging and Sound Awards) er en multimediaorganisasjon hvor 50 blader/tidsskrifter innen Hi-Fi, mobil elektronikk, video og foto fra 20 europeiske land er medlemmer. Medlemmene har stemt over hvilke produkter som skal få tildelt EISA-prisen for beste produkt. Når det gjelder kamera, har EISA denne gangen kåret en vinner i hver av følgende kategorier; kamera, lommekamera, kompaktkamera, zoomkamera, profesjonelt kamera og analogt kamera.

Og her er vinnerne, med kortfattet begrunnelsen fra EISA:

I kategorien kamera:
Canon EOS 350D

Kameraet har ypperlig lukkerhastighet, ytelse og egenskaper. Det er kompakt, lett å bruke og gir klare bilder med hele 8 megapiksler. Digic II bildeprosessoren gjør at kameraet starter opp umiddelbart, har ikke merkbar forsinkelse fra man trykker ned utløseren til bildet blir tatt, har rask bildeprosessering og lavt strømforbruk. Med god ergonometri, og mulighet for full manuell kontroll, er Canon EOS 350D en naturlig favoritt for både nybegynnere og avanserte amatørfotografer.

 
I kategorien lommekamera:
Fujifilm Finepix F10

Dette elegante kameraet med 6 megapiksler gir ikke bare ypperlig oppløsning, men også flotte farger. Å se på bildene man har tatt med kameraet går som en drøm på den skarpe og lyse 2,5-tommer store LCD-skjermen. Batteriet har kapasitet til å ta flere hundre bilder. Mest imponerende er likevel kameraets evne til å ta bilder i svak belysning. Bildestøyen er tilstrekkelig lav ved ISO 800 og 1600, noe som betyr at man godt kan ta bilder i svakt lys uten blitz.

I kategorien kompaktkamera:
Olympus Camedia C-7070

Olympus Camedia C-7070 Wide Zoom kombinerer imponerende finesser, god bildekvalitet og brukervennlighet. Med 7 megapiksler og linse som kan zoome tilsvarende 27-110 mm i 35 mm-formatet, er dette kameraet en seriøs blinkskyter. Det er også svært lett å ta gode bilder. Kameraet har en1,8-toms monitor som man kan vippe ut og rotere, et batteri med særdeles god kapasitet og mulighet for å koble til ekstern Olympus FL-blitz. Det beste av alt er at dette fleksible kameraet fås til en svært fornuftig pris.

 
I kategorien zoomkamera:
Panasonic Lumix DMC-FZ5

Lumix DMC-FZ5 er lite, lekkert og kraftig. Dette meget kompakte kameraet har en rask 12x Leica zoom linse, som er til å stole på i sin fulle lengde og i svak belysning takket være Panasonics Mega OIS bildestabilisator. 5 megapiksler garanterer bildekvalitet mens Venus Engine II bildeprosessoren sørger for hurtig utføring og gir en lang rekke av kreative muligheter.

 
I kategorien profesjonelt kamera:
Nikon D2X

Det er vanskelig å tenke seg et kamera som overgår de ekstraordinære egenskapene til Nikon D2X. Denne robuste toppmodellen er laget for å tilfredsstille de mest krevende profesjoner og inkluderer alle tenkelige funksjoner. Kameraet har førsteklasses automatisk lysmåling og blitz-eksponering for å sikre riktig mengde lys til bildene på hele 12,4 megapiksler og et autofokussystem som merker seg ut når det gjelder fart og nøyaktighet. Optikken er førsteklasses. Kameraet kan ta syv bilder per sekund, kontinuerlig. Blant høyteknologifinessene har kameraet mulighet for trådløs dataoverføring og kontakt med GPS navigasjonssystemer. Nikon D2X gjør drøm til virkelighet for de som søker det beste av det beste.

 
I kategorien Analogt kamera:
Nikon F6

En verdig hyllest til 35 mm-formatet ved slutten av analogalderen. Med sin enkle betjening, raske 11-felts autofokus, ekstremt nøyaktige lysmåling og avanserte blitsfunksjoner viser det nok en gang Nikons satsing på profesjonell fotografering.

 
EISA kåret også andre produkter
Prisen for beste fotoskriver gikk til Epson Stylus Photo R2400. Andre produkter innen Hi-Fi, foto og video fikk også priser.
Se alle vinnerproduktene.

TIPA kåret andre digitale kamera
Canon EOS 350D fikk prisen for "beste speilreflekskamera for begynnere" fra TIPA tidligere i år. Ellers ble andre kamera kåret til vinnere av TIPA, en lignende organisasjon som EISA.

Se også:

  • Tidligere nyhet: De beste kameraene i 2005, kåret av TIPA
     
     Tips en venn om denne saken!
       
  •  
    Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.