Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Civilization IV - demo

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Lørdag 17. desember 2005

Spillet startet sin suksess allerede på MS-DOS plattform. Over 6 millioner eksemplarer er solgt, og salget fortsetter.

I Civilization skal du bygge en sivilisasjon. Det hele begynner som et steinaldersamfunn. Du skal bygge en by som stadig vokser og blir mer avansert. Du må beskytte byen mot angrep utenfra, enten det er ville dyr, barbarer eller andre sivilisasjoner som angriper. Her er det om å gjøre å bygge en sivilisasjon som er så stor og mektig som mulig. Du kan inngå allianser med andre sivilisasjoner, handle med dem og gå til krig mot dem.

Civilization er et strategispill. Du tar en del beslutinger, som f.eks. hva du skal bygge og hvor du skal sende dine speidere. Når du har tatt alle beslutinger, sier du deg ferdig med din tur, omtrent som i et brettspill.

Spillet har både single player og multiplayer. Dessverre har demo-versjonen bare single player. Demo-versjonen er også begrenset til 100 runder, noe som kan sammenlignes med at det er din tur 100 ganger i et brettspill. Etter 100 runder avsluttes demo-versjonen.

I Civilization 4 er det mye å sette seg inn i. Nettopp derfor følger det med et multimedia-opplæringsprogram (tutorial) hvor du på en svært så lett og engasjerende måte får lære hvordan du skal bygge din sivilisasjon. Spillet foregår i en flott 3D-verden med kjekke animasjoner som gjør at det er lett å forstå hva som foregår. På denne måten må versjon 4 sies å være svært bra. Versjon 4 har bedre grafikk og mer funksjonalitet enn tidligere versjoner.

I Civilization 4 velger du lederskikkelse, hvilken religion din sivilisasjon skal ha, om du vil utvikle fredelig teknologi som gir sivilisasjonen bedre økonomi eller om du vil styrke sivilisasjonen militært. Alt i alt går spillet ut på å lede sivilisasjonen best mulig, og å få den til å vokse.

Spillet starter i år 4000 før Kristus. Det gjelder å bygge en landsby og stadig utvikle sin sivilisasjon ved å bygge nye landsbyer og å oppgradere dem til moderne byer med kultur, religion, gårdsbruk, gruver, bygninger osv. og å binde sammen byene med veger. Hver gang det er din tur, kan du foreta en del beslutinger, så som å bygge nye saker og ting før du lar turen gå over til dine motspillere som bygger sine sivilisasjoner. Hver gang du sier deg ferdig med din tur, beveger spillet seg inn i fremtiden. Etter første tur, avanserer spillet fra år 4000 før Kristus til år 3960 før Kristus. Etter neste tur, kommer du til år 3920 før Kristus, osv. Du må beskytte byene dine med krigere. Hvis en by står ubeskyttet, kan en motspiller lett erobre byen ved å innta den. Du mister da byen. Hvis du mister alle byene dine, har du tapt spillet.

Det er seks måter å vinne på i Civilization 4:

  1. Den mest fredelige måten er diplomatisk seier hvor du får sterke allierte og venner og, straks FN er etablert, blir valgt til verdensleder.
  2. Du kan få en dominerende seier ved å utvide ditt herredømme til å dekke 70% av alt landområde og kontrollere 25% av verdens befolkning.
  3. Du kan vinne spillet med kulturell seier ved å få tre byer til å oppnå legendarisk kulturstatus, dvs. at hver og en av dem må ha kulturell verdi på over 50 000 (eller f.eks. 75 000 – dette avhenger av hvor stor verden du spiller på – en større verden krever høyere verdi).
  4. Romfart-seier: Ved å være den første nasjonen til å bygge et romskip som reiser til Alpha Centauri.
  5. Du kan bli erobrer ved å eliminere alle de andre sivilisasjonene.
  6. Hvis ingen klarer å vinne på noen av de fem nevnte måtene innen år 2050, vinner den sivilisasjonen som har flest poeng.
Demo-versjonen gir deg som nevnt bare de første 100 rundene, noe som tilsvarer tiden før Kristus. Du kan naturligvis ikke oppnå de nevnte kravene til seier i tiden før Kristus. Skal du spille et helt spill, og det er det som er virkelig interessant, må du altså kjøpe spillet. Det er synd at demo-versjonen er så begrenset, men du får i alle fall et godt innblikk i spillet ved å prøve demo-versjonen.

Skjermbilder fra Civilization 4:

NetOnNet - Sjekk alltid med oss først

Fortsettelse neste side
 

 Tips en venn om denne saken!
   
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.