Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Frogner blir digital kino

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Fredag 20. januar 2006

Når Frogner kino gjenåpner 26. januar, er det som Oslos første digitale kino med regulære visninger. Frogner kino er dermed først ute med kinoteknologien som om få år vil fylle alle kinosaler i Norge. Kinoen har inngått et samarbeid med det britiske selskapet Arts Alliance Media, som i disse dager digitaliserer 240 kinoer i Storbritannia.

Kvalitetsfilm
Arts Alliance Digital Cinema fikk tidligere i år jobben med å installere og drive verdens første digitale kinonettverk. Nettverket har fokus på kvalitetsfilm, og gir smalere filmer en sjanse til distribusjon på kino, uten å måtte ta veien om den dyre 35mm kopien. På Frogner kino vil publikum derfor kunne se film som ikke går på vanlige kinoer, og som dermed kanskje ikke får den oppmerksomheten de fortjener. – Vi er svært glade for å få jobbe med et så spennende og innovativt prosjekt som Frogner kino, sier Arts Alliance’ sjef for digital kino, Howard Kiedaisch.

Fremtidens teknologi
Det er ikke bare smale kvalitetsfilmer som finner veien til Frogner kino. Også de store familiefilmene vil bli tilgjengelige gjennom digital distribusjon. – Ved digitalt utstyr blir kvaliteten på de store effekt- og animasjonsfilmene fantastisk. Det er et utstyr som virkelig yter filmer som Istid 2 og Narnia full rettferdighet, sier kinosjef Maja Lunde. – Alle gamle problemer som kjennetegner 35mm fremvisere, forsvinner med digitalt utstyr. Publikum vil virkelig kunne se forskjellen. Vi er stolte over å være de første i Norge som kan tilby regulære kinovisninger med fremtidens teknologi og kvalitet.
 

 Tips en venn om denne saken!
   
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.