Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Telenor med landsdekkende EDGE

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Onsdag 8. februar 2006

GSM-nettet til Telenor er nå oppgradert med EDGE. "Det innebærer først og fremst høyere hastighet, men også bedre dekning. Telenor ønsker å være best på dekning, og det er derfor med stolthet vi nå presenterer et mobilnett som kan levere 3G-innhold over hele landet," sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

For ett år siden var bare halvparten av Telenors nettverk EDGE-kompatibelt. Når nå selskapet har tilnærmet full EDGE-dekning, fører dette til bedring av mulighetene for mobilkundene. EDGE er en teknologi som øker kapasiteten, hever kvaliteten og tillater bruk av avanserte tjenester over det nåværende GSM-nettet.

Bjørn Amundsen legger ikke skjul på at det har vært utfordrende å foreta oppgraderingen:

"Dette har vært et stort prosjekt, og vi begynte oppgraderingen allerede i 2004. I det siste har vi slåss med værgudene, og i de røffeste områdene har vi måttet gå inn med snøscooter og helikopter, forteller han. Til og med oljeplattformene i Nordsjøen får EDGE med Telenor, men av praktiske grunner skjer dette først til våren."

Med den brede EDGE-dekningen får Telenors kunder en bedre brukeropplevelse, da nye innholdstjenester blir tilgjengelig så godt som overalt i Norge. For eksempel tilbyr Telenor eksklusivt NRKs OL-tjenester på mobil-TV. Mobil-TV-tjenestene fra NRK vil være gratis på Telenors Entry-portal så lenge OL pågår.

Videre tilbyr nå Telenor BBC Worlds nyhetssendinger 24 timer i døgnet på Telenors Entry-portal.

"Telenor er den første operatøren i Skandinavia som lanserer dette tilbudet. BBC World vil være tilgjengelig for kunder med telefoner med støtte for

EDGE eller UMTS," sier Lars Christian Iuel, leder for Private Products, Mobile i Telenor.

"Telenor har et sterkt fokus på å utvikle forretningsmodeller som gjør at våre kunder kan ta i bruk nye avanserte tjenester til fornuftige priser. Dette i tillegg til velfungerende grensesnitt mot noen av verdens beste innholdsleverandører, sørger for at samarbeidet med BBC World er mulig å gjennomføre," fortsetter Iuel.

Telenors WAP-portal: wap.telenormobil.no

Fakta om EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution)
EDGE er en teknologi som øker kapasiteten, hever kvaliteten og tillater bruk av avanserte tjenester over det nåværende GSM-nettet. EDGE er en oppgradering av dagens system for dataoverføring i GSM-nettet - GPRS (General Packet Radio Services). Overføringshastigheten i EDGE er vesentlig raskere enn det som er mulig med GPRS-teknologien, og kan ved perfekte forhold komme opp i mellom 100 og 200 kbit/s, mot 40 Kbit som selskapet tidligere hadde med GPRS.

EDGE er en del av 3G-satsingen til Telenor.
 

 Tips en venn om denne saken!
   
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.