Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Filmet egen motorsykkelulykke

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Mandag 20. februar 2006

En kvinnelig motorsyklist i USA kom ut for en ulykke da hun kjørte med hjelmkamera. Særdeles stygg bilkjøring vises på filmen. Du kan se filmen her på PC.no.

Kvinnen, som kjørte med kamera montert på hjelmen, ante fred og ingen fare på motorvegen da en bil plutselig kom ut av kontroll. Bilen skrenset rundt på den trafikerte vegen, og det var ikke mulig for kvinnen å styre unna. Hun kolliderte og fløy over bilen. Filmen viser rystende bilkjøring.

Det er ikke helt skjelden at det oppstår to vidt forskjellige versjoner av en trafikkulykke. Nettopp derfor er det hensiktsmessig å ha filmopptak fra ulykken. Hjelmkamera er en av nyvinningene på markedet etter at forbrukerne har blitt vant med digitalkamera, webkamera, mobiltelefonkamera etc. Kameraet festes på hjelmen og filmer det som skjer i trafikken. Skulle du komme ut for en ulykke, kan du studere videoen. Det var nettopp en slik ulykke som fant sted på motorvegen i California 10. februar i år.

En Honda i feltet til venstre for motorsyklisten slengte rundt. Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent. Det spekuleres i om føreren av bilen har trukket opp håndbrekket og svingt til høyre i et forsøk på å slenge rundt 360 grader, et stunt rett og slett, på tørr asfalt på trafikert motorveg. Vitner på stedet har fortalt om aggressiv kjøring fra bilføreren også i minuttene før ulykken. En annen teori er at bremsene ikke var godt justert slik at hjulene bremset ujevnt, noe som fikk bilen til å slenge rundt.

Kvinnen som førte motorsykkelen hadde lang erfaring fra motorsykkel racing. Hun visste hvordan hun skulle falle for å bli påført minst mulig skade. Dette var årsaken til at hun slapp unna uten alvorlige skader. Hun slapp opp bremsen og gjorde seg klar til å bli kastet av sykkelen like før kollisjonen. Hun ble lettere skadet i hode, nakke, rygg, fot og ankel.

-Jeg hadde stoppet, og alt hun trengte å gjøre var å stoppe også, men hun kjørte på meg, skal føreren av bilen ha sagt da politiet ankom stedet. Ulykken har skjedd nylig, og det er dermed uvisst hva føreren av bilen vil si i en eventuell rettsak. Det gjenstår også å se hvordan han vil forklare hvorfor bilen kom ut av kontroll. Videoen viser at motorsyklisten ikke har skyld i ulykken, og den kan brukes som bevis i retten.

Hjelmkamera

Kameraet monteres på hjelmen og fanger opp noe av det som skjer i trafikken. Filmen kan brukes til å finne ut av årsaken til en ulykke og til å bevise hvem som har skyld i ulykken. Selvsagt kan man også bruke hjelmkamera til andre formål. Hjelmkamera blir også brukt i andre typer motorsport, i alpint, til dykking og av soldater. Kvinnen som kjørte sykkelen brukte et Sony EX-View 560 med 2,6 mm. linse for 120 graders vinkel som hun hadde kjøpt fra HelmetCamera.com.

Kvinnen hadde heldigvis erfaring fra racing og visste hvordan hun skulle falle for å pådra seg minst mulig skade. Her er hun avbildet på sin 1999 Yamaha R1, som også ble brukt i ulykken.

Video av ulykken, tatt med hjelmkamera (vent mens videoen blir lastet inn):

 

Klikk her hvis du ikke kan se filmen


 

 Tips en venn om denne saken!
   
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.