Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Norton Internet Security slår av brannmuren

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Mandag 27. februar 2006

Norton Internet Security er laget for å gjøre PC-en sikrere. Det viser seg imidlertid at systemet slår av brannmuren.

PC.no har testet Norton Internet Security over lang tid. Det viser seg at systemet har for vane å slå av brannmuren i ny og ne uten å gjøre brukeren oppmerksom på det. Ikke bare slår Norton Internet Security av sin egen brannmur. Systemet kan også slå av Windows XP sin medfølgende brannmur uten å gjøre brukeren oppmerksom på det. Dermed er PC-en ikke særlig godt sikret mot angrep fra Internett.

Norton Internet Security er laget for å gjøre PC-en sikrere. Problemet er at systemet av og til slår seg av, helt uten forvarsel, og krever aktivisering for å fortsette. Når systemet slår seg av, slår det også av brannmuren, uten å gjøre brukeren oppmerksom på det. Meningen med å kreve aktivisering fra

Når denne dialogboksen dukker opp, er brannmuren slått av.

brukeren er å unngå piratkopiering. Bare PC-er med lisens kan bli aktivisert. Hvis du sitter framfor PC-en og jobber mens kravet om aktivisering dukker opp, skjer ikke nødvendigvis den helt store skaden. Straks du aktiviserer systemet, blir brannmuren slått på igjen. Hvis du derimot er borte fra PC-en når dette skjer, vil brannmuren være avslått helt til du kommer tilbake og aktiviserer Norton Internet Security. I så fall kan PC-en stå uten brannmur i lang tid. Ifølge Symantec, som er utgiver av Norton Internet Security, skal aktivisering bare skje en gang i året. PC.no har imidlertid erfart at dette skjer oftere og til svært så uforutsigbare tider. Eksempelvis skjedde det på samme PC to ganger i februar. PC.no har forsøkt å slå av brannmuren til Norton Internet Security og slå på Windows sin medfølgende brannmur i stedet. Dette fungerer helt fint inntil man slår av maskinen og starter den på nytt. Da er plutselig brannmuren slått av. Norton Internet Security slår altså av brannmuren til Windows, uten å gjøre brukeren oppmerksom på det. Å ha på begge brannmurene samtidig er ingen god idé ettersom to brannmurer kan komme i konflikt med hverandre. Skal du være sikker på at brannmuren alltid er slått på, må du rett og slett avinstallere Norton Internet Security og slå på Windows sin medfølgende brannmur.

At et system som er ment å gjøre PC-en sikrere slår av brannmuren på denne måten er helt uakseptabelt. Norton Internet Security er meget utbredt. Brukerne har sikkert forskjellige erfaringer og svært så ulike meninger om programmet, men PC.no konkluderer i alle fall med at programmet bør avinstalleres. PC.no synes dessuten at navnet Norton Internet Security er altfor langt. Det burde vært forkortet til Norton InSecurity, et navn som ikke bare kortere og nettere, men også lang mer beskrivende.

For å sjekke om din egen brannmur i Windows XP er slått på, kan du gå til Min datamaskin, Kontrollpanel, Sikkerhetssenter.

Brannmur AV. Slik ser det ut i Windows Sikkerhetssenter når Norton Internet Security venter på aktivisering.

 
 Tips en venn om denne saken!
   
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.