Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Registrerer HVOR du tar bildene

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Mandag 7. august 2006

GPS-en registerer hvor du tar feriebildene. Stedene markeres automatisk på et kart slik at bildene blir tilgjengelig via kartet.

Lenge har det vært slik at digitalkameraet kan sette dato og klokkeslett på bildet. Hvis ikke, kommer i alle fall disse opplysningene fram i bildefilen. Ikke bare tid, men også sted kan nå bli registrert automatisk. Den 9 cm høye GPS-duppedingsen fra Sony på 60 gram passer bra å ha i beltet. Når du overfører bildene fra kamera til PC, sørger GPS-programvaren for at hvert enkelt bilde blir knyttet til et sted, eller rettere sagt lengdegrad og breddegrad. Nye kamera (både film og stillbilde) fra Sony vil være bundlet sammen med programvaren Picture Motion Browser hvor stedene markeres som knappenåler på et kart. Ved å klikke på knappenålene, kan du se på bildene. Koordinatene (lengde- og breddegrad) kan også brukes i Google Maps, som du kan bruke med Google Earth.

GPS-CS1 er navnet på nykommeren, som neste måned vil koste $150 på sonystyle.com. Den vil etterhvert også dukke opp i butikker her i Norge, sannsynligvis med en pris på noe over tusenlappen.

Slik virker det
GPS står for Global Positioning System. En GPS har kontakt med satelitter slik at posisjonen til GPS-en blir registert. Sony GPS-CS1 registrerer på den måten tid og sted, som programvaren kobler sammen med tidspunktene i bildefilene. Data fra GPS-CS1 overfører du til PC ved hjelp av en USB-kabel, og etterpå overfører du bildene til PC fra kameraet.
 

 Tips en venn om denne saken!
   
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.