Til forsiden

Ny skjermkortserie bedrer spill

Lørdag 11. november 2006

Nye skjermkort fra NVIDIA gir fet grafikk, men koster flesk.

NVIDIA snakker om en ny generasjon skjermkort som forvandler PC-en til den ultimate spillmaskin. Kortene er utviklet i samarbeid med verdens fremste spillutviklere og 3D-animatører. De nyeste og mest krevende spillene kan utnyttes maksimalt og gi topp opplevelse med de nye kortene, som Hellgate:London, World in Conflict, Microsoft Flight Simulator X og Age of Conan. Med sine nye prosessorer ønsker NVIDIA å forvandle PC-en til en førsteklasses plattform for spill og andre ytelseskrevende lyd- og bildefremstillinger.

De nye grafiske prosessorene er designet spesielt for Intel Core 2 Quad og Core 2

Duo-prosessoren. Kortene gir høy oppløsning og ytelse, og topp visuell kvalitet.

- Grafikkprosessoren GeForce 8800 GTX, GeForce 8800 GTS og hovedkortet nForce 680i SLI gir det til nå beste grunnlag for spill og høyoppløselig (HD) video på PC, sier Jen-Hsun Huang, styreleder og konsernsjef i NVIDIA.

Kortet støtter Microsoft DirectX10, neste generasjons brukergrensesnitt som kommer med Vista. De nye NVIDIA-kortene vil gi fremtidige Vista-brukere full visuell valuta for investeringer i det nye operativsystemet.

Noen kortspesifikasjoner:

 • Ny og revolusjonerende shader-arkitektur som leverer teraflops med flyt-punkter for enda bedre grafisk ytelse.
 • 128-parallelle 1.35 GHz gjennomstrømsprosessorer og NVIDIAs Quantum Effects fysikkprosesseringsteknologi for bedre visuelle effekter og realistisk sanntidstids grafikk
 • Samtidige 16x anti-aliasing og 128-bit HDR-lyssetting for bedre bildekvalitet

  Kortene er til salgs fra en rekke kortprodusenter og forhandlere, også hovedkortet nForce 680i SLI, som gjør det mulig å bruke flere grafikkort i en maskin.

  Prisen for GeForce 8800 GTS er rundt 4600 kroner, GeForce 8800 GTX koster rundt 6000 kroner (Asus, Gainward, XFX og MSI) og prisen for nForce 680i SLI er rundt 2600 kroner (EVGA).

 • 3D-modell av Adrianne Curry (innfelt), skapt gjennom NVIDIAs nye grafikkprosessor GeForce 8800 GTX.
   

  WebShops
   
    PC-butikker:
    Dell  
    MPX
    NetOnNet
    Pixmania
     
  Diverse data:  
    EA ORIGIN  
    Blekkexpress  
    Inkclub  
    CDON  
     
  Bøker & DVD:
    Bokkilden  
    Lovefilm