Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Intel lanserer prosessor med 4 hjerner

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Lørdag 18. november 2006

Intel har sluppet løs et 4-hodet monster. Monsteret starter med å spise opp lommeboken din og fortsetter med å trekke opptil 130 watt mens det bråker og drar PC-en rundt i vill fart.

Det er egentlig en ny serie mikroprosessorer som nå innleder en ny æra for den sentrale brikken. De nye mikroprosessorene heter Quad-Core Intel Xeon 5300 og Intel Core 2 Extreme quad-core QX6700. Dette er prosessorer med fire kjerner. Intel snakker om fire "hjerner". Mens fortidens prosessorer bare kunne gjøre én oppgave om gangen, kan disse gjøre fire oppgaver samtidig. Det gjør det mulig å lage enda bedre spill og dataprogrammer som kjøres enda raskere.

Quad-Core Intel Xeon 5300 er først og fremst designet for å øke hastigheten på regning og databaseprogrammer. Intel Core 2 Extreme quad-core QX6700 er designet for spill og multimedia. Dette er verdens

raskeste prosessorer, og Intel viser til målinger som viser at prosessorene er opptil 60 - 80% raskere enn de nest beste på markedet i dag (avhengig av hvilke jobber de skal utføre). Men for at disse 4-hodete monstrene skal kjempe på sitt beste, må programutviklerne lage programmer som kjører i fire tråder. Spill og programvare på markedet i dag kjøres vanligvis bare i én eller to tråder, så stort sett vil to eller tre av hodene sove. Det vil med andre ord ta noe tid før du får kjøpt spill og programvare som gir deg fullt utbytte av et slikt monster.

Intel® Core™2 Extreme Quad-Core

De nye prosessorene bruker maksimum 80 - 130 watt (avhengig av hvilken prosessor). 130 watt er mye. Du kan selv tenke deg varmen en slik prosessor utvikler, som tilsvarer mer enn varmen fra to 60 watts lyspærer til sammen. Her trengs det ekstrem kjøling. Det skal bli spennende å se hvilke kjølevifter som må til, og hvor mye disse bråker. Forhåpentligvis går det an å bruke de nye PC-ene uten å vurdere innkjøp av hørselsvern, men monstrene kommer utvilsomt til å bli hørt (med mindre man tar i bruk vannavkjøling). For ordens skyld; Vi snakker her om maksimum strømforbruk, som bare finner sted når prosessoren jobber for fullt.

Uten at det burde komme som noen overraskelse, koster monstrene penger. Her er prisene fra Intel (men husk at de vil koste mer i Norge):


 

 Tips en venn om denne saken!
   
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.