Til forsiden
 

Nytt spill utgitt i 2009
Wolfenstein (som kom ut i 2009) er blant spillene som har aller best grafikk og har naturligvis langt bedre grafikk enn Wolfenstein Enemy Territory, som nå er blitt en del år gammelt. Mer info om det nye spillet

 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Oasis

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Etter å ha lest de to første avsnittene nedenfor (om oppdraget), har du tilstrekkelige kunnskaper til å spille Oasis. Leser du om strategi, blir du en bedre spiller.

Oppdraget
De allierte (Allies) skal sette to kanoner (Anti-tank guns) ut av spill ved å sprenge dem med dynamitt. Klarer de det, har de vunnet. Hvis ikke, har Aksemaktene (Axis) vunnet. Aksemaktenes oppgave er altså å hindre de allierte i å utføre oppdraget innen tiden går ut.

De to antitank-kanonene (anti tank guns) skal sprenges. Her er den til høyre (north anti tank gun) sprengt. Klarer Allies å sprenge den andre (south anti tank gun) også innen tiden går ut, har de vunnet.

Kanonene kan bare sprenges fra innsiden. Her er en ingeniør i ferd med å plante dynamitt. Knipetang blir brukt til å armere dynamitten.

Oppdraget, steg for steg
Gamlebyen (Old City) er sentral i Oasis. I Gamlebyen er det et flagg de allierte skal forsøke å nå. Teamet som eier flagget vil få innsatt nye forsterkninger i Gamlebyen, dvs. spillerne vil starte der etter død. Å få kontroll over Gamlebyen er derfor svært viktig. I Gamlebyen skal muren (Old City Wall) sprenges med dynamitt. Når denne er sprengt, forsvinner flaggstangen og Gamlebyen tilhører de allierte for godt. Veien til kanonene (Anti-tank guns) går gjennom muren. Å sprenge muren er derfor svært viktig for de allierte. Det er nesten umulig å vinne uten.

Bymuren (Old City Wall) sprenges av en ingeniør med dynamitt.

Strategi - Allies

Allies vil starte med å storme Gamlebyen. Ikke langt fra de alliertes startpunkt er det en vannpumpe som kan drenere vekk vannet i en underjordisk tunnel. Det er lett for en ingeniør å montere vannpumpen siden Axis ikke er i nærheten. Dette bør gjøres straks for å få en ekstra vei til Gamlebyen. Det er naturlig for Allies å angripe fra alle kanter. Det gjelder å reise flagget.

Som ordinær soldat kan flammekasteren være et godt alternativ til standard maskinpistol. Inne på de trange stedene duger den best.

Et smart trick for å erobre Gamlebyen er å se på klokken øverst til høyre på skjermen. Der ser du hvor mange sekunder det er igjen til forsterkninger settes inn. Tar du flagget to-tre sekunder før innsetting, vil du oppleve at dine egne medsoldater innsettes i Gamlebyen like etter at du har tatt flagget. Dermed er det mange til å forsvare flagget. Hvis ikke, vil du som oftest oppleve at Axis klarer å ta tilbake flagget med det samme, i og med at det ganske sikkert er mange av dem like rundt hjørnet.

Regn med harde kamper etter at flagget er tatt. Det gjelder å holde på flagget og sprenge muren. Vær obs. på at det kan være satt opp miner like ved muren. En Field Ops kan kaste luftangrep-signaler over muren for å gjøre det vanskeligere for Axis å komme inn på området igjen.

Når muren er sprengt, skal kanonene sprenges. Det er naturlig å angripe fra alle kanter, og den andre underjordiske tunnelen bør dreneres for vann ved at man setter opp vannpumpen i Gamlebyen. Regn med miner i og utenfor den underjordiske tunnelen, ved inngangene til festningen med kanonene og ved trappeoppgangene til kanonene. En Covert Ops kan registrere miner ved å se gjennom kikkerten. Hører du at en dynamitt er blitt plantet ved en av kanonene, kan du regne med at Axis vil komme løpende mot kanonen for å desarmere dynamitten. Er du i nærheten, bør du vurdere å komme den stakkars ingeniøren som har plantet dynamitten til unnsetning. Det er helt avgjørende at dere klarer å hindre Axis i å desarmere dynamitten.

Å snike seg til en rask suksess går an. Man kan i teorien sprenge kanonene uten å sprenge muren først. Dette kan skje ved å sette opp vannpumpen og gå gjennom tunnelen. Det mest ekstreme er å ikke engang ha erobret Gamlebyen (reist flagget) før man gjør dette. Men Axis skal være temmelig blind for å la deg sette opp vannpumpen mens de har herredømme over Gamlebyen. En annen veg er å gå gjennom døren til venstre for muren. Denne kan bare åpnes av Axis, men en Covert Ops i forkledning kan også åpne den. Problemet er at en Covert Ops ikke kan sprenge kanonene, så han må åpne døren for en ingeniør. Eventuelt kan en ingeniør snike seg inn døren hvis en av Axis-soldatene åpner den. Det hender at slikt skjer, men det skal mye til. Blir du klar over at en ingeniør har klart å snike seg inn på området med kanonene, bør du ikke reise flagget. Hvis du gjør det, vil Axis innsettes (etter død) i festningen med kanonene. Det er bedre å la Axis innsettes i Gamlebyen i et slikt tilfelle.

En annen snarveg til suksess er å sprenge muren uten å heise flagget først. Dette er vanligvis vanskelig. Men klarer man det, vil man slippe å heise flagget og hamle opp med ørten Axis-soldater for å holde på det.

Strategi - Axis

Axis bør ha noen av deltakerne på offensiven og noen til å bli igjen for å forsvare flagget. Her kan man om ønskelig bruke standard lyd-fraser for å fortelle om man spiller offensivt eller defensivt slik at medsoldatene er klar over det. Det er smart å ha en ingeniør som setter opp miner ved muren (Old City Wall) og på steder hvor de allierte vanligvis løper for å nå flagget. Minene bør ikke settes i døråpninger slik at Axis får problemer med å løpe ut. Det gjelder å holde på flagget så lenge som mulig. Om du holder deg i nærheten for å forsvare flagget, har du rask tilgang til ammunisjon og hjelpepakker i rommet ved siden av flagget.

NetOnNet - Sjekk alltid med oss først

Som ordinær soldat kan flammekasteren være et godt alternativ til standard maskinpistol. Inne på de trange stedene duger den best.

Straks Allies har tatt flagget gjelder det å hindre dem i å sprenge muren. Det beste er om man klarer å ta tilbake flagget. Her gjelder det å handle raskt. Vær obs. på at de kan sette opp vannpumpen uten å sprenge muren. Hvis du ser at de gjør det, så fortell dette til resten av teamet og vær helst med på på stoppe dem i tunnelen.

Axis bør passe på å ikke komme for mye på defensiven. Det gjelder å presse de allierte lengst mulig vekk. I beste fall kan man utsette Gamlebyen for et kraftig bombardement, både med Mortar, Panzerfaust, håndgranater og Field Ops som benytter artilleri-signal og luftangrep-signal. På den måten kan man holde Allies helt inne på sitt eget område og gjøre det vanskelig for dem å i det hele tatt komme gjennom muren.

Miner bør settes opp. Aktuelle steder er tunnelen, inngangene til festningen og ved trappeoppgangene til kanonene. Ellers kan man sette opp miner nær sagt hvor som helst på vegen mellom Gamlebyen og kanonene.

Axis bør alltid ha en eller flere spillere, gjerne ingeniører, i nærheten av kanonene. Hører du at en dynamitt har blitt plantet ved en antitank-kanon, bør du løpe opp dit snarest. Regn med at det er nødvendig å først kille en Allies-ingeniør og så desarmere dynamitten. Er du død når dynamitten blir plantet, kan du skifte til å bli ingeniør (ved å trykke L og få opp Limbo-menyen) slik at du kan desarmere dynamitten. Det er ikke sikkert at det er noen andre ingeniører som kan gjøre det.

Har den ene antitank-kanonen blitt sprengt, bør Axis ha personell i nærheten av den andre til enhver tid. Den må forsvares for at Allies ikke skal vinne. Miner kan settes opp i nærheten av trappeoppgangen.
 

Enemy Territory

 1. Om spillet (forsiden).
 2. Systemkrav (sjekk om din PC er rask nok).
 3. Last ned Enemy Territory.
 4. Kort introduksjon (gir deg nok info til å teste spillet i 10 minutter).
 5. Introduksjon (dette bør du lese før du setter i gang med å spille for alvor).
 6. Roller og våpen.
 7. Strategi, samarbeid, ære og medaljer.
 8. Områdene: Oppdrag, bakdører og strategi for området.
  1. Radar
  2. Railgun
  3. Fuel Dump
  4. Oasis
  5. Battery
  6. Goldrush
 9. Flere detaljer...: Ord og uttrykk, konfigurasjon, sette opp spill-server, troubleshooting...

 
 Tips en venn om denne saken!
   
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.