Til forsiden
 

Nytt spill utgitt i 2009
Wolfenstein (som kom ut i 2009) er blant spillene som har aller best grafikk og har naturligvis langt bedre grafikk enn Wolfenstein Enemy Territory, som nå er blitt en del år gammelt. Mer info om det nye spillet

 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Introduksjon til Enemy Territory

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Etter å ha lest denne siden, kan du spille for alvor.

Forkunnskaper
Denne siden forutsetter at du allerede har lest den korte introduksjonen og at du har testet spillet i 10 - 20 minutter.

Flere taster å spille på
Du har allerede lært de mest grunnleggende bevegelsene:
A,S,D og W: Beveg deg til venstre, bakover, til høyre og framover.
X: Legg deg ned / Reis deg opp.
F: Bruk (plukk opp gjenstand, åpne dør mm.). Kan brukes når en hånd vises på skjermen.
Venstre mustast: Skyt.
Høyre mustast: Lad eller gjør i stand våpen.
Beveg mus: Snu deg i alle retninger, også opp og ned.
Tallene 1,2,3,4,5,6,7: Brukes for å velge våpen.
Space (ordskiller): Hopp. Brukes også for å dø hvis du er skadet (slik at du starter på nytt).
Esc: Åpner menyen slik at du f.eks. kan avslutte spillet.

Her er noen flere taster du kan benytte:

R: Reload (lade våpen). Gjør det mens du har sjansen!
C: Bøy deg ned. Du bøyer deg ned, og går saktere, mens du holder C-tasten nede.
Shift: Du løper ekstra fort ved å holde Shift nede samtidig som du beveger deg. På søylen nederst til venstre på skjermen ser du hvor mye energi du har igjen til å løpe med.
F1: Betyr JA ved avstemning.
F2: Betyr NEI ved avstemning.
L: Åpner Limbo-menyen. Her kan du endre rolle og våpen til neste gang du settes inn etter død.
G: Se kart over området.
Q og E: Bøy deg til venstre og høyre
Y: Si noe til ditt eget team (skriftlig)
T: Si noe til alle (skriftlig)
V: Benytt en standard frase (med lyd)

Enda flere taster kan benyttes. Du finner oversikten på menyen ved å trykke 'Esc'.

Kommuniser!
Skal du spille godt, og være med på godt samarbeid, er det som oftest nødvendig med noe kommunikasjon. Den skriftlige kommunikasjonen fungerer ofte dårlig fordi du ikke har tid til å skrive så mye, og fordi ikke

alle leser det som kommer opp på skjermen. Man er ofte i hard skuddveksling og har ikke tid til å lese, eller legger ikke merke til teksten. En frase som spilles av med lyd er bedre, men da har du begrenset utvalg av hva du kan si. Å kommunisere er noen ganger avgjørende.

Forkledd som fienden
En Covert Ops kan ta uniformen til en død fiende. Han ser da ut som fienden, men avsløres hvis han dreper noen eller selv blir drept. Han avsløres også av at han ikke har noen navnelapp når man ser ham på nært hold. Er du på lag med en person som har kledd seg ut som fienden, ser han naturligvis ut som en fiende for deg, og du kan få lyst til å skyte på ham. I det du sikter på ham, vil det dukke opp et forbudsskilt som forteller at du ikke skal skyte. Hvis du oppdager en fiende som har kledd seg ut som en av dine medspillere, kan du benytte lyd-frasen "Enemy in disguise". Det varsler ditt eget team om at de skal være på vakt. Denne frasen vil du definitivt høre av og til. Vær på vakt overfor dine medspillere og sjekk at de har navnelapper. På avstand vil en Covert Ops ha navnelappen til spilleren han tok uniformen fra. Har han tatt din uniform, vil du kunne se en fyr løpe rundt med ditt navn. Da er det bare å fyre løs! Han er fiende i forkledning. Mistenkelig oppførsel, f.eks. at en person skyter på sine lagkamerater, kan også avsløre en fiende i forkledning. En fiende i forkledning er alltid Covert Ops. Det vil si at han ikke kan gjøre en ingeniørjobb, som f.eks. å plante en dynamitt eller en mine. Han kan derimot åpne fiendens dører, som om han var en av dem. Han kan således snike seg inn på fiendens territorium, og sånn sett være svært farlig, i alle fall hvis han har med seg en ingeniør som kan plante dynamitt.

Utfør oppdraget!
Du bør ha klart for deg hvilket oppdrag som skal utføres, og i noen tilfeller til og med ofre livet for å få oppdraget utført (eventuelt for å hindre at motparten utfører oppdraget). Liv har man mange av i dette spillet. Utføres oppdraget er kampen avgjort. Dine evner til å samarbeide blir virkelig satt på prøve. Heltebragder man utfører alene har skjelden like god effekt som godt team work. Oppdragene kan du lese om under områdene.

Helse og ammunisjon
Som du allerede vet, mister du "health" hver gang du blir utsatt for en kule, eksplosjon eller faller høyt ned. Enkelte helsestasjoner har hjelpepakker og ammo som gjør at du kan lade deg opp igjen. En lege (medic) kan dele ut hjelpepakker. En "field ops" kan dele ut kasser med ammo. Uttrykkene "Need a medic" og "I need ammo" kan brukes ved å trykke på V-tasten og velge frase fra menyen.

Miner
Ingeniørene setter ofte ut miner. En mine som dine egne lagspillere har satt ut kan du se som et lite flagg på bakken (en liten vimpel). Ikke trå i nærheten av en slik! Motpartens miner kan du ikke se, med mindre de har blitt registrert av en Covert Ops fra ditt eget lag.

Tid
Oppe til høyre på skjermen tikker to klokker. Klokken til venstre viser hvor mange sekunder det er til neste gang forsterkninger settes inn (dvs. til neste gang du "gjenfødes" hvis du er død). Klokken til høyre viser hvor lenge det er igjen til tiden går ut. Hvis teamet som skal utføre et oppdrag klarer oppdraget før tiden går ut, har de vunnet. Hvis ikke, har motparten vunnet.

Skudd mot hodet
En soldat mister betydelig mer helse hvis han blir truffet i hodet enn hvis han blir truffet andre steder. Det lønner seg derfor å sikte mot hodet. Hvor du treffer ellers på kroppen spiller ingen rolle. Han mister like mye helse om han blir truffet i foten eller i brystet.

Friendly Fire
"Friendly fire" er skyting mot egne lagkamerater. Om du kan skade dine egne medsoldater ved å skyte på dem, avhenger av hvordan spill-serveren er konfigurert. I noen tilfeller kan man stemme over hvorvidt man skal "enable friendly fire". Hvis "friendly fire" er i funksjon, betyr det at du skader dine egne medsoldater hvis du treffer dem. Du må med andre ord være noe mer

forsiktig når du skyter. Uten "friendly fire" kan du skyte hensynsløst rundt deg uten å være redd for å treffe dine egne lagkamerater. Merk: Du vil uansett kunne skade deg selv, f.eks. ved å være i nærheten av en granat du selv har kastet.

Lykke til som soldat!
Du har nå tilstrekkelig kunnskap til å gjøre en rimelig god innsats som ordinær soldat med standard våpen. For å bruke et annet våpen eller innta en annen rolle, bør du lese om roller og våpen. Når du har spilt en stund, vil du ha stor nytte av å lese om strategi og samarbeid.
 

Enemy Territory

 1. Om spillet (forsiden).
 2. Systemkrav (sjekk om din PC er rask nok).
 3. Last ned Enemy Territory.
 4. Kort introduksjon (gir deg nok info til å teste spillet i 10 minutter).
 5. Introduksjon (dette bør du lese før du setter i gang med å spille for alvor).
 6. Roller og våpen.
 7. Strategi, samarbeid, ære og medaljer.
 8. Områdene: Oppdrag, bakdører og strategi for området.
  1. Radar
  2. Railgun
  3. Fuel Dump
  4. Oasis
  5. Battery
  6. Goldrush
 9. Flere detaljer...: Ord og uttrykk, konfigurasjon, sette opp spill-server, troubleshooting...

 
 Tips en venn om denne saken!
   
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.