Til forsiden
 

Nytt spill utgitt i 2009
Wolfenstein (som kom ut i 2009) er blant spillene som har aller best grafikk og har naturligvis langt bedre grafikk enn Wolfenstein Enemy Territory, som nå er blitt en del år gammelt. Mer info om det nye spillet

 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Roller og våpen

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Denne siden er svært nyttig for å forstå våpen og strategiske sider ved de ulike rollene. Du kan gjerne begrense deg til å lese om én enkelt rolle, og så prøve ut den i praksis uten å lese hele siden.

Limbo-menyen
Når du spiller, kan du til enhver tid trykke på L-tasten for å få opp Limbo-menyen. Hver enkelt rolle har sine egne våpen. Ved å klikke på våpenet, får du opp en drop-down-liste over tilgjengelige våpen slik at du kan velge det våpenet du vil ha.

Uansett hvilket våpen du velger, kan du også kaste håndgranater. Vær obs. på at du kan få håndgranaten til å sprenge på ønsket tidspunkt ved å holde mustasten nede noen sekunder før du slipper. Du vil høre at det tikker når du holder nede mustasten. Man kan si det slik at å trykke ned venstre mustast betyr å dra ut splinten og at du kaster håndgranaten ved å slippe opp mustasten. Ved å slippe mustasten på riktig tidspunkt, får du granaten til å sprenge i nærheten av fienden før han kommer seg unna.

La oss se nærmere på de fem ulike rollene:

Soldier
Den ordinære soldatens oppgave er i stor grad å drepe flest mulig fiendtlige soldater, skade lastebilen og stridsvognen, samt å ta kontroll over områder. Det kan være snakk om å reise sitt eget flagg eller å rett og slett sørge for at teamet ruler gata, for å si det slik. Det teamet som er militært overlegent, vil stort sett vinne uansett hva som skal gjennomføres.

Den ordinære soldaten har mange håndgranater og starter med mer ammunisjon til maskinpistolen enn f.eks. en Medic. Soldaten kan eventuelt bruke andre tunge våpen. Flammekasteren er gunstig i trange gater og korridorer, men hjelpeløs på lang avstand. Panzerfaust er god på avstand, spesielt mot tank og lastebil, men også mot soldater. Det tunge maskingeværet MG42 brukes best etter at du har lagt deg ned og montert stativet (benytt høyre mustast). Når maskingeværet er montert er det slagkraftig på avstand hvis du vet hvor fienden dukker opp. Granatkasteren (Mortar) er litt vanskelig å bruke. Den duger bare på god avstand, og du må vite hvor fienden er. Her stiller du inn vinkelen som angir hvor høyt du skal sikte. 90 grader er loddrett opp slik at granaten faller rett ned i hodet på deg (anbefales ikke). Null grader er vannrett. På flat mark går granaten lengst hvis du stiller inn på rundt 45 grader. Stiller du inn på over 90 grader, vil granaten lande bak deg. Etter at granaten har landet, kan du se på kartet (med G-tasten) hvor granaten har landet. Stedet markeres med en målskive med pil (Bull's-eye). Har en Field Ops pekt ut et sted for artilleri-bombardement, vil dette stedet dukke opp både på kartet og på gradeskiven, slik at du kan supplere med granater på samme sted. Du må være forsiktig så du ikke sender granater i hodene på dine medsoldater. Da blir du virkelig upopulær. Du ser dem på kartet. Ut fra hvor de er, kan du tenke deg til hvor fienden er. Bruk av Mortar er bare for veteraner som kjenner områdene godt og som vet hvor de skal bombe.

Medic
Legen gjør en viktig oppgave, spesielt når teamet er langt fra spawn-punktet (stedet hvor man starter etter død). Med sprøyten kan du gjenopplivne skadde soldater som ligger nede. I tillegg kan du dele ut hjelpepakker, eller legge hjelpepakkene på bakken. Å legge hjelpepakker på strategiske steder er viktig. Det har ingen hensikt å legge pakker like utenfor spawn-punktet. Der har jo alle 100% helse. Hjelpepakkene bør legges der hvor kampene foregår, men vær klar over at hjelpepakkene også kan brukes av motparten. Husk at du også kan gi hjelpepakker til deg selv. Du bør alltid sørge for at du selv har 100% helse. Er du i skuddveksling og mister noe helse, er et godt trekk å komme seg bak et hjørne, fylle opp helsetilstanden med en hjelpepakke eller to og så fortsette skytingen. Hører du meldingen "Need a medic", kan du se koordinatene til den skadde og finne ut ved hjelp av kartet hvor den skadde er. Vanligvis har du bare sjansen til å hjelpe soldatene i nærheten, og det nytter derfor skjelden å studere kartet. Vær obs. på at en skadd soldat vanligvis ligger i skuddlinjen og er farlig å hjelpe. Ofte må du skyte ned en fiendtlig soldat først og sette sprøyten etterpå. Er du Medic, får du mye takknemlighet fra dine medsoldater.

Engineer
Ingeniøren har knipetang, dynamitt og miner. Ingeniørene gjør vanligvis de mest nødvendige operasjonene, men blir ofte et lett bytte. Står du med en knipetang, er du nærmest forsvarsløs siden det tar litt tid å skifte tilbake til maskinpistolen. Som ingeniør vil det av og til lønne seg å løpe bakerst i rekken på veg til f.eks. stridsvognen. La gjerne dine medsoldater krige litt før du selv løper fram med knipetangen.

Miner bør legges omkring elementer som fienden er interessert i å få kloa i. Miner kan også legges der du vet fienden vil passere. Teamet har maks. ti miner til sammen, så du må begrense deg litt. Du kan også desarmere en eksisterende mine. Tråkker du på en mine, går den ikke av så lenge du står på den. Du kan stå på en fiendtlig mine (eller på din egen mine for den saks skyld) og desarmere den med knipetangen. Har du mistanke om miner, kan du gå sakte ved å holde inne C-knappen. Du hører et klikk og ser røyk når du står på en mine. Stopp umiddelbart og desarmer minen. Det er også mulig å forsøke å komme seg unna ved å holde nede Shift-tasten (hurtig løping) og så løpe og hoppe. Noen ganger vil du så vidt overleve på denne måten, men det krever at du har nærmest 100% helse. En Covert Ops kan registrere motpartens miner, slik at de blir synlige for alle. Hvis du ikke står på en mine, har det skjelden noe hensikt å desarmere den. Motparten har til enhver tid maks. ti miner. Ingenting er bedre enn om alle er synlige for dine medsoldater. Hvis du desarmerer en mine, kan de sette den ut et annet sted, og den blir ikke synlig før en Covert Ops eventuelt registrerer den med kikkerten.

Du kan både armere dynamitt og desarmere motpartens dynamitt med knipetang.

Ved å velge to-hånds-våpen nr 2 (M1 Garand), kan du skyte granater. Du setter på eller tar en granat av geværet med høyre mustast. Uten å sette på granat skyter du med kuler.

Som ingeniør kan du enkelte steder montere en kommandopost (command post). Fiendens kommandoposter kan du ødelegge med dynamitt. Enkelte kommandoposter kan brukes av begge lag mens andre bare kan brukes av det ene laget. Kommandoposten gir hele laget en betydelig fordel (mer om kommandoposter under Strategi, samarbeid, ære og medaljer).

Ofte er det nødvendig med flere ingeniører på et team for å vinne.

En ingeniør reparerer et ødelagt maskingevær

Field Ops
Som Field Ops kan du legge ut magasiner med ammunisjon til bruk for deg selv og de andre. Vær obs. på at fienden også kan bruke denne ammunisjonen. Det er ofte smart å kaste ut ammunisjon umiddelbart på veg ut fra start-punktet. Selv om soldatene starter med 100% helse, har de ikke maksimalt med ammunisjon fra starten av.

Du har også muligheten for å gi signal om luftangrep. Dette er svært nyttig hvor det er mange fiendtlige soldater. Kast ut en farget bluss, og piloten kan se denne og teppebombe et lite område. Flyet ser du aldri, men du hører en melding fra piloten slik at du vet om han vil bombe eller ikke. Årsakene til at han ikke bomber kan være for mange signaler samtidig (hvis det er flere Field Ops på laget) eller hvis han ikke kan se blussen (skjer hvis den ikke ligger under åpen himmel, men f.eks. under et tak). Selvsagt kan du ikke bruke en slik bluss til bombardement innendørs, men blussen kan likevel kastes innendørs for å forvirre fienden). Signal om luftangrep kan bare kastes hvis engergi-søylen nederst til høyre på skjermen er full.

Med kikkerten kan du som Field Ops kalle inn et artilleri-angrep. Klikk på venstre mustast mens du ser i kikkerten. Stedet du markerer blir bombardert. Stedet må ligge under åpen himmel. Er det et tak over stedet du markerer, får du beskjed om at det ikke er synlig for bombardement. Hvis stedet blir bombardert, vil stedet bli vist på kartet til medsoldater utstyrt med Mortar. Det vises også på Mortaren hvilken vinkel den skal stilles inn på for å treffe. Dermed kan soldatene bombe stedet i tillegg til artilleri-bombardementet.

Covert Ops
Som Covert Ops kan du snikskyte med kikkertsikte. Dette er et dødsbra våpen på avstand. I nærkamp har en Covert Ops vanskeligheter mot en ordinær soldat. Å ligge på lur langt borte og snikskyte er tryggere. Du bør imidlertid sørge for at du ikke kaster bort tiden. Skal du snikskyte, bør du utrette noe (drepe effektivt). Hvis ikke er det bedre å være med i harde kamper der det skjer. I tillegg til det lydsvake geværet har du pistol med lyddemper. Du kan ta av og sette på lyddemperen med høyre mustast.

En ufarlig røyk oppstår hvis du kaster en røyk-granat. Meningen er å skape en tett tåke som gjør deg i stand til å snike deg usett forbi fienden, eller å gjøre det vanskelig for fienden å treffe deg.

Med fjernstyrt bombe kan du sprenge en smal gangbro, en rampe, en kommandopost, et gjerde (utenfor Fuel Depotet) eller en fast montert maskinpistol. Bomben er ikke like kraftig som ingeniørens dynamitt, men kan likevel være med på å skade en tank eller en lastebil. Fordelen framfor dynamitt er at det går langt raskere å benytte fjernstyrt bombe.

Med kikkerten kan en Covert Ops registrere fiendtlige miner slik at hele teamet ser dem. Det er svært viktig at du benytter denne muligheten på steder det pleier å være miner. Du kan stå på trygg avstand når du registrerer minene (det er tross alt en kikkert). Hele teamet er svært takknemlig for slikt arbeid. Fiendtlige soldater du ser, dukker opp på kartet til alle dine medspillere.

Du kan ta uniformen til en hvilken som helst død motstander ved å trykke på F-tasten når du ser uniform-symbolet. Symbolet kommer fram når du står rett over en død soldat og peker på ham. Hold inne F-tasten til soldaten er avkledd (uten bukse). Til høyre på skjermen vises symbolet, som betyr at du nå har på deg fiendens uniform. Du kan nå åpne fiendens dører. Du kan snike deg inn på "enemy territory" og utføre nøkkeloperasjoner eller overraske soldater bakfra, gjerne med pistolen med lyddemper eller med kniv. Hvis du dreper en motstander, mister du uniformen (du er avslørt). Men du kan da ta uniformen til den soldaten du har drept slik at du på nytt har fiendens uniform.
 

Enemy Territory

 1. Om spillet (forsiden).
 2. Systemkrav (sjekk om din PC er rask nok).
 3. Last ned Enemy Territory.
 4. Kort introduksjon (gir deg nok info til å teste spillet i 10 minutter).
 5. Introduksjon (dette bør du lese før du setter i gang med å spille for alvor).
 6. Roller og våpen.
 7. Strategi, samarbeid, ære og medaljer.
 8. Områdene: Oppdrag, bakdører og strategi for området.
  1. Radar
  2. Railgun
  3. Fuel Dump
  4. Oasis
  5. Battery
  6. Goldrush
 9. Flere detaljer...: Ord og uttrykk, konfigurasjon, sette opp spill-server, troubleshooting...

NetOnNet - Sjekk alltid med oss først


 

 Tips en venn om denne saken!
   
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.