Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

MP3 og WMA med Windows Media Player

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Du kan overføre musikk fra CD-samlingen til MP3-spilleren.

Windows Media Player, versjon 10, kan rippe sanger fra en vanlig musikk-CD og lage WMA-filer og MP3-filer av sangene. Programmet kopierer musikken digitalt (altså ikke gjennom lydkortet), og dermed blir resultatet svært god lydkvalitet.

Windows Media Player følger med Windows XP. Du finner den på Start-menyen, under Programmer. Om du ikke har nyeste versjon, kan du oppdatere ved å gå til Windows Update. Der finner du den under valgfrie oppdateringer. I skrivende stund er versjon 10 nyeste versjon. Den har best funksjonalitet for å kopiere CD-musikk.

Windows Media Player kan være noe forvirrende. Se til at du ikke kjører den i skallmodus, men i standard modus slik at du kan se menyene. Hvilken versjon du har kan du se i Hjelp-menyen, under "Om Windows Media Player". Om du har lavere enn versjon 10, bør du oppdatere.

1. Sett inn en vanlig Musikk-CD.
2. Kopier musikken til harddisken (Ripp).

Det er alt du trenger å gjøre for å få lydfiler til harddisken. Du ripper ved å klikke på skillearket Ripp øverst. Deretter setter du hake ved de sangene du vil rippe. Klikk så på Ripp musikk-knappen oppe til høyre i vinduet. Du kan velge om du skal rippe til WMA-filer eller til MP3-filer. Valget gjør du ved å klikke på Verktøy-menyen og velge Alternativer. I dialogboksen klikker du på skillearket Ripp musikk. Der kan du velge fra en drop-down-liste om du vil ha WMA (standard) eller MP3.


 

 Tips en venn om denne saken!
   
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.