Til forsiden

 

 

 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
Guide til oppgradering

Minne
 

Hva er internminne og virtuelt minne? Og hvorfor går maskinen raskere med mer minne?
 
Hvordan ser jeg hvor mye internminne jeg har?
 
Hvordan vet jeg om det lønner seg å oppgradere internminnet?
 
Hvor mye mer minne bør jeg kjøpe?
 
Hvordan oppgradere internminnet?
 

   

Hvordan oppgradere internminnet?

Når man snakker om å oppgradere minnet, mener man egentlig å legge til mer minne. Det er vanligvis ikke snakk om å skifte ut minnebrikker. Men noen ganger er det ikke plass til flere minnebrikker, og man skifter da ut små minnebrikker med større.

Fremgangsmåte:

1. Finn ut hvilken type minnebrikker du kan bruke.

Det finnes flere typer minnebrikker. Det er alltid mulig å bruke samme type brikker som står i maskinen fra før. Du kan se i manualen som følger med din PC om det står noe der om hvilke minnebrikker som kan brukes. Har du ikke noen slik manual, kan du kontakte butikken du har kjøpt PC-en i og spørre. Evt. kan du kontakte butikken du har tenkt å kjøpe minnebrikker hos, og oppgi hvilken type PC du har. Vanligvis vil butikken kunne gi deg riktig type minnebrikker.

2. Kjøp minnebrikker og om nødvendig en adapter.

Før du kjøper minnebrikker, bør du ta av lokket til PC-en og sjekke at det faktisk er plass til minnebrikkene du har tenkt å kjøpe. Skulle du ikke ha plass, kan du bytte ut små minnebrikker med større eller kjøpe en adapter. En adapter er en duppedings som du kan feste inntil fire minnebrikker i. Adapteren setter du så inn der hvor du ellers hadde satt inn en minnebrikke. Skal du kjøpe en adapter, må du sjekke hvilken vei adapteren vender i forhold til hovedkortet slik at du faktisk får plass til den i din PC.

Minnebrikker kan du bestille her:

3. Sett inn minnebrikkene, og eventuelt adapteren.

Minnebrikkene kommer i en antistatisk emballasje. Du bør la minnebrikkene ligge i den emballasjen helt til du faktisk setter dem inn i maskinen. Statisk elektrisitet kan ødelegge minnebrikkene. Du unngår dette problemet ved å først jorde deg og berøre kabinettet slik at du ikke er statisk elektrisk oppladet (se Dette bør du vite før du oppgraderer).

Du må sette inn brikkene riktig veg på riktig sted. En minnebrikke skal stå i et spor på hovedkortet. Hovedkortet er det største kortet. De andre kortene står montert på hovedkortet. De står på rekke og rad, vinkelrett på hovedkortet. Siden minnebrikkene skal monteres på hovedkortet, trenger du ikke bry deg om de andre kortene i denne omgang. Se etter brikker av samme type som du har, eller som du ser på bildet nedenfor.

Ledige spor til minnebrikker

Ferdig monterte minnebrikker

Legg merke til at hvert spor på hovedkortet har et nummer. Minnebrikkene skal settes ned i de første sporene. Dvs. at hvis du f.eks. har minnebrikker i spor 0 og 1, skal neste brikke i nummer 2. Sjekk hvilken vei de andre minnebrikkene står og sett inn de nye brikkene samme vei. Så er det bare å sette på lokket og koble til strømmen.

4. Eventuell nødvendig konfigurasjon

Start PC-en og se hva som skjer. Er du heldig, trenger du ikke gjøre noe mer. Men det kan tenkes at PC-en vil gi en feilmelding. Du må da kjøre PC-ens Hardware Setup og endre antall Megabyte til det antall du nå har. Etter å ha startet maskinen på nytt, skal det fungere.
 

 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.